Пореден протест заради винетките: Шофьорите от седем пловдивски села трябва да плащат заради 200 метра

0
81
Винетка
Винетка. Снимка: Съюз на българските автомобилисти

Жителите на приблизително седем села от общините „Родопи“ и „Садово“ готвят протести заради винетките. Досега те са стигали с колите си до града по общински път, но от няколко дни в началото на участъка е била поставена табела за задължителна винетка. По този начин водачите от седемте села трябва да плащат заради 200 метра.

Днес недоволни се събраха в село Катуница, за да изразят недоволството си от последните дни. Възмущението им е породено от това, че на общинска пътна мрежа е сложен знак за винетна такса и това оскъпява транспорта им до Пловдив, коментира и кметът на селото Красимир Юруков.

Кметът на село Ягодово Димитър Дишев също вижда абсурдност от ситуацията – хората могат да отидат до Пловдив, но не могат да се върнат без винетка:

„От Ягодово до Пловдив табела няма, но на излизане от Пловдив за Ягодово – има. Молбата ни е към шефа на АПИ да изместят табелата“.

Според протестиращите заради винетната такса, най-вероятно ще поскъпне и билетът до Пловдив.

Проф. Олег Асенов от Агенция „Пътна инфраструктура“ коментира за „бТВ“, че е запознат с проблема и вчера е разговарял с колегите си за него.

„За такива малки участъци ние сме дали ясни инструкции към контролните органи. Направих проверка, на това място – кола на тол системата не е присъствала. Досега не са налагани и глоби. Камера, която контролира за винетки и тол, няма. Уверявам хората, че там, за тези 200 м, камера няма и няма и да има“, обеща проф. Асенов.

От Пътната агенция обещаха още днес табелата да бъде преместена.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments