Приложението „Хелти кид София“ показва пътя до най-близката болница

0
925
Болница
Снимка: Pixabay

Мобилно приложение показва на родителите къде най-близо до тях има педиатрично отделение, където могат да откарат детето си при нужда. То е създадено от детска лекарка, а голямата й кауза е така чаканата националната детска болница.

Благодарение на „Хелти кид София“ на доктор Таня Андреева, всеки родител може да провери къде да заведе детето си при нужда. Безплатното приложение е създадено преди 2 години, за да улесни лекари и пациенти.

Доктор Андреева обяснява, че трябва да се натисне върху някой от симптомите и след това ще се подредят болниците според тяхна отдалеченост от нашето местоположение. След като се спрем на някое от лечебните заведения, ще се отвори навигацията.

Лекарката припознава каузата страната ни да има национална детска болница още през 2006 година. През това тя е студент по медицина и работи като медицинска сестра, където по-възрастните й колеги разказват за незавършена детска болница. През 2019 г. д-р Андреева е детски ревматолог и специализант по обща педиатрия. Тя сподели наблюденията си пред „NOVA“, че едно дете с тежко заболяване минава през редица специалисти и това затруднява диагностиката. По думите й това е опасно и може в някои случаи да бъде фатално за малките пациенти.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments