Убиец на мъж от Пчеларово ще лежи 4 години в затвора

0
279
Затвор
Снимка: Pixabay

36-годишен мъж ще лежи 4 години в затвора за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на негов приятел, реши Добричкият окръжен съд.

Всичко започнало на 29 април миналата година. Пострадалият бил на вечеря в дома на подсъдимия в село Пчеларово, област Добрич. Двамата били приятели. В семейството на домакина обаче се появило напрежение и заради това гостът решил, че е време да си тръгва. Пред входната врата обаче, той направил устна забележка на висок тон към приятеля си – да не се кара с жена си.

Според разказа на подсъдимия – приятелят му посегнал и хванал с две ръце тениската му. Тогава 36-годишният мъж ударил два пъти приятеля си в главата. Той паднал по гръб на циментовата настилка пред входа на къщата. Малко след това пострадалият успял да се изправи, да се качи на колелото си и да си тръгне.

На следващата сутрин състоянието на пострадалия не било добро. Той бил откаран при брат си, но и след това не се подобрил. Заради това бил транспортиран до болницата в Добрич. На 7 май починал, въпреки че му била оказана спешна помощ.

Разследването изготвило съдебно медицинска експертиза. Тя показала, че смъртта е вследствие на тежка мозъчна травма.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие – първоначално определеното на мъжа наказание от 6 години лишаване от свобода беше намалено с една трета. Магистратите приложиха подсъдимият призна вината си. Той ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments