Пускат за Великден нов участък от пътя Ботевград-Мездра и обхода на Бургас

0
72
Модернизация на пътя Видин-Ботевград
Модернизация на пътя Видин-Ботевград. Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Три важни инфраструктурни обекта ще бъдат пуснати за движение за Великден. Става дума за участъка от 7,5 километра край село Новачeне от скоростния път по направление Ботевград-Мездра, Северния обход на град Бургас и участъка от АМ „Европа“ до ГКПП „Калотина“. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, цитиран от „БТА“.

Той напомни, че първото разрешение за изпълнение на жизненоважния за Северозападна България проект е от 2016 г. за трасе от един километър. Строителството на останалата част от пътя е започнало едва в края на 2020 година.

Според министър Шишков проектирането и строителството на скоростния път Ботевград-Видин е трябвало да се случи много по-рано. Той допълни, че в момента се работи паралелно по отчуждаване на имоти, по строителството на пътя и по одобряване на Подробни устройствени планове.

Проектът за Северния обход на Бургас също е с изключителна важност за целия регион, тъй като се очаква да изнесе транзитния трафик от вътрешността на страната към Северното Черноморие.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството планират нова проверка на магистрала „Европа“. Очаква се шест или седем километра от магистралата до ГКПП „Калотина“ да бъдат пуснати за движение също за Великден. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments