„Продължаваме Промяната“ започна инициатива за съставяне на кабинет с втория мандат

0
28
Продължаваме промяната
Продължаваме промяната. Снимка: Facebook

От „Продължаваме Промяната“ /ПП/ започнаха инициатива за съставяне на кабинет с втория мандат. Партията на Асен Василев и Кирил Иванов обяви, че ще предложи правителство на малцинството с „Демократична България“ /ДБ/ като вече се спрягат различни имена за кандидат за министър-председател.

Според Христо Иванов е логично кандидат-премиерът да бъде излъчен от мандатоносителя. Пред „БНР“ той заяви, че смята, че за него е логично лидерите да останат встрани от състава на правителството.

„Лидерите трябва да бъдат тук ежедневно и да осигуряват възможността кабинетът да функционира. Просто сме в трудна ситуация и трябва да търсим решение. Затова, колкото и да е трудно да има правителство в този парламент, мисля, че отговорното поведение е да опитаме да бъде намерена формулата то да бъде излъчено и най-различният сценарий е с втория мандат. Както знаете, това е нашата трайна позиция.“, добави той.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с втория мандат пък заяви Тома Биков. По думите му от тях не е била искана подкрепа, а и да бъде поискана – няма да бъде дадена.

„Според мен няма да бъде успешен, защото нито формулата, която се очертава, нито намеренията, са сериозни. Според мен по-скоро искат да вдигнат малко пушилка, за да върнат накрая мандата неизпълнен.“, коментира още Биков.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments