Защо група мъже намушкаха баща на две деца в заведение в Плевенско?

0
1455
Местопроизшествие
Местопроизшествие. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Жестокото убийство в плевенското село Еница е било извършено заради забележка, предава „NOVA“.

Всичко започнало около 22:00 часа в центъра на селото. 44-годишният Валери, който е баща на 2 деца, бил в заведението на съседите си. В него били и двама мъже, които са били наети да работят в ресторанта. Те обаче вдигали много шум, твърди братът на убития и собственичката на обекта Стела. По думите й той им направил забележка, че са пили много и се лигавили.

„Оттам вече не знам на кого се обадиха. Върнаха се с една кола, всичките с ножове и буквално го наръгаха.“

Братът на жертвата Радослав уточни, че петима души са го намушкали и не е имало спречкване.

Стела разказва, че когато е влязла в заведението, Валери е бил на земята целият в кръв. Чакала е линейката 40 минути. 44-годишният международен шофьор обаче губи битката за живота си пред заведението в резултат на 3 прободни рани, от които 2 в сърдечната област. Малко след това са арестувани петима.

Плевенският заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева заяви, че за 2 от задържаните категорично е установена съпричастност към престъплението. За останалите тепърва се уточнявало дали са имали участие в деянието и какво е то.

Всички задържани са с криминални прояви. Жертвата им също имала регистрация в МВР. Зам.-директорът на ОДМВР-Плевен Николай Николов уточни, че тя е била за закана и е отпреди много години.

Убитият имал жена и две дъщери – на 8 месеца и 8 години. По думите на Стела той е бил прекрасен и много добър човек – не е имало човек, на когото да не е помогнал.

На двама от задържаните ще бъде поискано удължаване на мярката на 72 часа, а след това – постоянен арест. Обвиненията от прокуратурата са най-тежките – за убийство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments