Д-р Симидчиев ще предложи ограничителни мерки срещу коронавируса на МЗ. Какво иска той?

0
27
д-р Александър Симидчиев
Снимка: Д-р Александър Симидчиев, Фейсбук

Депутатът от „Демократична България“ /ДБ/ д-р Александър Симидчиев още днес ще предложи на Министерството на здравеопазването /МЗ/ да бъдат въведени нови ограничителни мерки заради ръста на новозаразените с COVID-19. Той беше категоричен пред „NOVA NEWS“, че започва нова здравна криза в страната. Затова и контролът трябвало да стартира още сега.

Така например според лекаря трябва да бъдат въведени отново задължителни маски в градския транспорт, както и в болниците. Таз мярка трябва да важи за трите области в жълтата зона – Бургас, Варна и София.

Според д-р Симидчиев профилактиката с носенето на маски струва много по-малко отколкото едно лечение от коронавирус. Той подчерта, че трябва да започне разрешаването на проблемите в здравеопазването.

Лекарят обясни, че при новите подварианти на „Омикрон“ хората вдигат висока температура. След това тя започнала да спада и те се успокоявали, че заболяването си е отишло, но температурата се завръщала. И този цикъл се повтарял няколко пъти. Д-р Симидчиев гарантира, че при тези, които са се имунизирали, коронавирусът няма да протича тежко.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments