МЕУ обучава тийнейджъри как да различават фалшивите новини в интернет

0
28
Даниел Неделчев
Даниел Неделчев. Снимка: МЕУ

Министерството на електронното управление /МЕУ/ се включи в хакатон за ученици от 8 до 10 клас на тема „Разпознаване на фалшивите профили в социалните мрежи“, организиран от „ZaraHackathons“ в Стара Загора.

В събитието участваха в тийнейджъри от Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, профил „Софтуерни и хардуерни науки“.

Участниците имаха възможността да научат как да разпознават невярната информация в социалните мрежи, да се срещнат с представители на ИТ бизнеса от Стара Загора и страната, както и да търсят решение заедно върху поставени задачи.  

Даниел Неделчев, парламентарен секретар и медиен съветник в МЕУ, проведе лекция на тема безопасен интернет – фалшиви новини, пропаганда, как да разпознаем троловете, и много др.

Лекцията беше посрещната с голям интерес от участващите тинейджъри.

„Бъдещите професионалисти в областта на информационните и комуникационни технологии зададоха умни и интересни въпроси и ме изпълниха с оптимизъм за утрешния ден на електронното управление“, сподели след срещата Даниел Неделчев и добави, че дори и подготвени и професионално ориентирани деца имат нужда от изостряне на вниманието към опасностите и дезинформацията, които дебнат интернет. 

Сигурността на децата и подрастващите в интернет е една от основните мисии на МЕУ, която министерството осъществява с поредица от събития и инициативи. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments