Георги Георгиев: Целта беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър

0
30
Георги Георгиев
Георги Георгиев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Главната цел бе Гроздан Караджов да взима много пари като министър по проекти, които ние мислим, че трябва да се случват по друг начин. Това заяви вече напусналият „Има такъв народ“ /ИТН/ Георги Георгиев

Той каза още пред „NOVA“, че са били излезли наяве схеми, при които половин милиард е бил обещан на общините за ВиК проекти

Георгиев разказа, че се е видял с човек, представил се от името на Орлин Алексиев, който е трябвало да договаря с кметове, за да бъдат финансирани техни проекти. Условие това да се случи е те да бъдат спечелени от „правилния строител“. Те посочат фирма и тя се съгласява да плаща комисионна после.

Бившият вече представител на ИТН разказа и за друг човек, поканен на среща, която се е състояла във връзка с новите обществени поръчки за ремонт и поддържане: „Неговият шеф е ходил в „Делта хил”, там се е срещнал с друго лице, което е казало, че ще предаде на Орлин Алексиев, а Алексиев ще предаде на Гроздан Караджов.”

Георги Георгиев е убеден, че Слави Трифонов и Тошко Йорданов имат грешно разбиране относно това как едно министерство трябва да бъде управлявано. Нужно е да им се напомни, че обществените поръчки не трябва да бъдат инструмент за печалба.

Друго твърдение на Георгиев е, че към този момент „изпълнителният директор на „Автомагистрали” в 46-ия парламент ни се представяше като близък на Орлин Алексиев“.

До този кръг „Делта Хил”, добавя напусналият „Има такъв народ“ е близка и заместник-министър Деляна Иванова. Връзки там е имал и зам.-министър Явор Пенчев. Неговата роля е той да осъществява връзката между това даден проект да бъде финансиране, възложителят по такъв начин да оформи документацията, че правилната фирма да спечели накрая.

Схемата вече е била прилагана по вече осъществени ремонти, изплащани са и комисионни. Срещу скромните 5% е предлагано на фирмите да бъдат одобрени спорни проекти, минали през НС, поясни Георгиев. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments