Кметът на кюстендилско село е бил бит: Постарах се да направя празник, а резултатът е счупен инвентар и побой

0
1156
Кмет Стефан Котев
Кмет Стефан Котев. Снимка: Христо Терзийски, Facebook

Младеж е пребил кмета на кюстендилското село Пиперков чифлик Стефан Котев. По случая е започнало разследване, което се води под ръководството на Районната прокуратура в Кюстендил.

Към настоящия момент е установено, че на 1 май в селото се е провел традиционен събор. В късните часове след приключване на празничното събитие кметът на населеното място е бил нападнат. В резултат на побоя му е била причинена телесна повреда.

Празник на село Пиперков чифлик
Празник на село Пиперков чифлик. Снимка: Христо Терзийски, Facebook

Извършителят на деянието – 20-годишният Д.М. от с. Жабокрът, е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 от Наказателния кодекс – причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Установено е, че през 2019 г. той е санкциониран по административен ред за същото деяние. Има и криминални регистрации.

Работата по случая продължава.

По непотвърдена от властите информация 71-годишният Котев е направил забележка на група мъже от съседното село, които счупили палатка и маси, разположени в центъра на селото. Тогава мъжът бил нападнат и пребит. Той сподели пред „БТА“: „Бях сам. Вече съм добре. Извадил съм медицинско и ще заведа дело срещу нападателя и нарушителите. Постарах се да направя празник, хората да се веселят, а резултатът е счупен инвентар за стотици левове и побой.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments