Мост в Асеновград се руши, институциите нехаят

0
1065
Разрушен мост-Асеновград

Състоянието на моста, при кооперативния общински пазар на улица „Васил Левски“ в Асеновград, е лошо и опасно, съобщиха недоволни граждани. Те твърдят, че по време на предизборната кампания е имало обещания за реконструкцията му, но досега нищо не е изпълнено. Възмутените жители споделиха пред Искра.бг:

Състоянието на моста е много тревожно. В единия край има подлез, който ще бъде трасе на велоалея, където ще могат да преминават само колела, а една майка с количка трябва да направи един заход по най-натовареното кръстовище в града. От другата страна се вижда лошото състояние на моста – мръсотия и фекалии. Общинската власт имаше намерение този мост да се ремонтира, но сега не го прави поради липса на средства.

Жителите искат спешно да се ремонтира мостът, защото той е част от една от основните пътни артерии, които извежда трафика в града. Хората отделно посочват, че река Чая, преминаваща под съоръжението, е в много лошо състояние. Причината е непочистено корито в градската част, което може допълнително да причини разрушения по инфраструктурата. Местните твърдят:

Според официална информация на РИОСВ-Пловдив, реката не е в зона „Натура 2000“ и няма абсолютно никакъв проблем да се проведе почистване.

Недоволните граждани са категорични, че никой нормален човек, виждайки състоянието на подлеза и на моста, няма да поиска да премине през него, а ще предпочете обхода.

От редакцията на Искра.бг потърсихме за коментар кмета на града д-р Христо Грудев, но без резултат. От Община Асеновград ни обясниха за казуса:

„Пътят е част от републиканската пътна мрежа и затова ангажиментът по отремонтирането му е на държавата. Проектът трябва да е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Агенция „Пътна инфраструктурата“ /АПИ/. Община Асеновград е правила обход последно 2008 година за състоянието на моста и след това са се провеждали срещи с „Пътната агенция“, но оттам нататък ангажимент за изготвянето по проекта и ремонтът на моста е изцяло на АПИ. При нас все още няма постъпил проект.“

Потърсихме за коментар и Агенция „Пътна инфраструктурата“ /АПИ/, но не можахме да се свържем.

Местните жители се надяват проблемът с рушащия се мост да се разреши в най-скоро време и институциите да се задействат.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments