Започна изплащането на възнагражденията на преброителите и контрольорите

0
124
Преброяване
Преброяване. Снимка: НСИ, Facebook

Националният статистически институт /НСИ/ започна изплащането на отработените възнаграждения на преброителите и контрольорите, участвали в Преброяване 2021. До 15 декември над 18 000 преброители и близо 5 000 контрольори ще получат възнагражденията си по личните си банкови сметки. Тези, които нямат или не са предоставили номер на сметка при сключването на договорите, ще могат да получат парите си на гише във всеки клон на банка ДСК.

Получените суми ще бъдат с предварително удържани данък и осигуровки. Това значи, че индивидуалната нетна сума ще зависи от осигурителния доход на всеки човек. Служебните бележки, необходими за подаването на годишните данъчни декларации на физическите лица, ще бъдат получени на електронна поща в началото на следващата година.

От изплатените до момента възнаграждения се вижда, че средно на един преброител заплащането е 617 лева. То се влияе от броя на поетите преброителни участъци, електронно преброените домакинства в тях, броя жилища и лицата, преброени на хартия. При контрольорите то е фиксирано – 70 лева за един преброителен участък, като един контрольор е отговарял средно за 6-7 участъка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments