Филип Станев, ИТН: Кабинет не бе съставен заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност

0
107
Филип Станев
Филип Станев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Политическите идеи в проекта на Кирил Петков и Асен Василев не са нови, те онагледяват приоритетните за страната въпроси. Това заяви Филип Станев от „Има такъв народ“ /ИТН/.

Пред „NOVA“ той оприличи бившия служебен министър на икономиката на Джон Траволта. Станев допълни още, незнайно в каква връзка с компетенцията им, че двамата харвардски възпитаници са „симпатични като външност“. Те са представители на новата вълна в политическия живот у нас, „ние също сме част от нея“.

По отношение на двойното гражданство на Петов, депутатът смята, че това е най-лошият възможен пример за българския народ, в случай, че има нарушение на Конституцията.

Филип Станев спомена причината, поради която „Има такъв народ“ и така наречените протестни партии не успяха да стигнат до консенсус. Според него кабинет не е бил реализиран „заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност“.

Като абсурдни бяха определени твърденията на Кирил Петков, че диалог с ГЕРБ и ДПС е възможен единствено, ако те направят признание за корупция. Филип Станев смята, че именно тези партии са виновни за днешното положение на страната и „правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси“.

Твърденията, че зад ИТН стои Маджо, Станев категоризира като клюки и сплетничене, защото не са били подкрепени от доказуеми факти.

По отношение на конфронтациите с Татяна Дончева, депутатът е категоричен, че диалог с нея оттук нататък той никога няма да проведе, защото поведението й е било „грозно“. Онова, което тя е направила, е било да „интригантства и сплетничи“. Именно заради такова държание Дончева „беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments