Слави Трифонов: Оттеглянето на Николай Василев не беше проява на слабост (ОБНОВЕНА)

0
102
Слави Трифонов
Снимка: Има Такъв Народ, Фейсбук

Слави Трифонов се появи изненадващо във видео в своя профил в социалната мрежа Facebook, за да отговори на въпроси по актуални теми. Той обяви, че от дълго време е в телевизията и сега се наслаждава на това да не се показва постоянно.

„Да давам интервюта, да обикалям по студиата, да говоря…Това ми е изключително неприятно. Аз просто си върша работата, която имам да върша, без да се показвам в публичното пространство. А слухове за мен е имало откакто съм в публичното пространство. По-голямата част от тях са неприятни. Някакси хората обичат да чуват неприятни неща за други хора. Не знам защо е така“, каза той.

Той отново цитира Марк Твен с крилатата фраза:

„Слуховете за моята смърт са силно преувеличени!“

Слави Трифонов беше категоричен, че изтеглянето на Николай Василев като кандидат за министър-председател в правителство на малцинството на „Има такъв народ“ не е било проява слабост.

„Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато ние решихме чисто практично как да подходим към един кабинет, решихме да сложим хора, които имат опит. Николай Василев има сериозен опит. Два мандата е бил министър и вицепремиер и когато започнахме да работим с него, аз се запознах със семейството му. Той е един много кадърен, много лоялен и много свестен човек. Дълго време работихме на базата на това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един кабинет. Те трябва да имат много сериозна подготовка и като образование, и като качества, да се надяваме и като морал“, обясни лидерът на „Има такъв народ“.

Трифонов припомни какво се е случило след обявяването на Николай Василев.

„Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България“, обявиха, че само защото е участвал в правителство в ДПС, той е ДПС. По същата логика можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото той участва в правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов“, припомни Слави.

Трифонов подчерта, че има и други хора, които имат необходимите качества, за да поемат ролята на министър-председател, както е станало ясно с номинацията на Пламен Николов. Ето какво още каза лидерът на ИТН:

„Аз знам какво искат. Те искат постовете. Твърдят, че не искат постове, но реално искат. Казаха, че имал опит, но бил старо лице. Предлагаме Пламен Николов. Той нямал опит, въпреки че бил ново лице. Мисля, че цялото им поведение ги превръща в по-важни отколкото са. Те имат своето присъствие и на базата на силата, която имат в този парламент, имат възможността да вземат своите решения. Те ще подкрепят или няма да подкрепят правителство. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е отредил суверена. Отредил му е да бъде четвърта сила, а не първа. Има ясни условия – първата сила прави правителство на малцинството и Христо Иванов има възможността да го подкрепи или да не го подкрепи. Като всеки един, който участва в тази история, ще си нови отговорността за действията.“

Слави Трифонов припомни, че от ДБ е нямало да предлагат имена и поиска да знае като какви предлагат имена.

„Излизаш, печелиш изборите и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш?!“, беше категоричен той.

От неговите думи стана ясно още, че се е обадил на Христо Иванов и му е казал, че иска да направят така, че нещата да бъдат почтени. Казал му е да се обади, когато има нещо. Но Христо Иванов е направил нещо съвсем различно – прочел е декларация от пленарната трибуна.

„Сега за съжаление явно всички са срещу всички. Ние не сме симпатични явно, но една голяма част от българите са решили да вкарат играч, който никой не го харесва. Това е нещо, което предизвика всичко останало“, коментира още Слави Трифонов.

Той беше категоричен, че за „Има такъв народ“ властта не е самоцел, а тя е средство. Той отрече категорично твърденията, че ИТН се поддава на външен натиск и го определи като „пълни глупости“.

„Никой не може да повлияе на едно мое или на едно наше решение, освен хората, които са ме пратили там!“, обяви уверено той.

Трифонов подчерта, че сега следва Пламен Николов в рамките на следващата седмица да занесе структура и състав на правителство на президента и той да го внесе в парламента, а там партиите да решат как да гласуват. Той подчерта, че въпреки всичко, което се случва, все още не е демотивиран.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments