Цистерна, микробус и две коли се удариха при верижна катастрофа около Благоевград, има ранени

0
229
ПТП
Снимка: Борислав Миланов, Фейсбук

Цистерна, микробус и два леки автомобила са се ударили при верижна катастрофа в района на отбивката за благоевградското село Ощава. В резултат на сблъсъка има ранени хора, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал около 07:27 часа на 20 май в Кресненското дефиле. При произшествието „Фиат Дукато“ с 33-годишен водач, движейки се в посока към Сандански, е предприел неправилно изпреварване на влекач „Скания“ в зоната на действие на пътен знак „В24“. В резултат на маневрата се е ударил странично в лявата част на насрещно движещ се „Сеат Алхамбра“ с 41-годишен шофьор и челно в „Мазда“ с 28-годишна петричанка, управлявала зад „Сеат Алхамбра“.

Вследствие на ПТП-то първият автомобил е отскочил назад и се е блъснал във влекача „Скания“, след което се е завъртял на ляво и се е спрял в прикаченото към влекача полуремарке.

Шофьорката на „Мазда“-та е била транспортирана за медицински преглед в МБАЛ-Благоевград с комоцио и порезни рани. С фрактура на ребро и отток на далака е пострадал 58-годишен пътник във „Фиат Дукато“, а с болки в гърба негов 57-годишен спътник.

На водачите на автомобилите са направени проби с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата на водача на лекия автомобил „Фиат Дукато“ е отчела наличие на 2.25 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments