Нинова с остри критики към новите партии в парламента и Борисов

0
90
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи остри критики към новите партии в парламента. Тя им каза, че било късно за китка. Коментарът й е насочен към „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Нинова заяви на брифинг, че пет пъти е предупредила, че моделът „Борисов“ в момента се окопава, въпреки че не е път да загуби властта. И именно затова БСП е подало ръка на новите партии в парламента. Но пет пъти тя е била отхвърлена. И затова Нинова ги обвини, че са бетонирали Борисов в сектор „енергетика“.

Тя припомни, че миналата седмица нейната парламентарна група е внесла предложение за мораториум на решенията на правителството в оставка. Но той беше отхвърлен от Народното събрание. В резултат на това вече са били избрани на извънредни заседания нови бордове на енергийни дружества. Нинова посочи БЕХ, АЕЦ „Козлодуй“ и „Минпроект“.

Тя каза, че според нея новите партии са разбрали, че са направили гаф и след това са започнали да се оправдават с процедурни хватки. Сега пък искали отново да внасят същото предложение, но според нея това било вече късно, защото изборът е бил направен.

По думите на Нинова новите бордове са били вкарани в Агенцията по вписванията само за 24 часа. А обикновено това отнема седмици, за да бъде направено. Тя показа и документи от Търговския регистър за свързаност на избираните лица. И даде анонс обществото да очаква утре още документи и нови факти.

Нинова отправи остри критики и към Борисов заради изказването му, че е говорил със Сергей Станишев той да застане начело на партията, а нея да я отстрани. Ето какво написа по този повод лидерката на БСП в социалната мрежа Facebook:

„Борисов признава, че е координирал със Станишев махането ми
Чухте ли Борисов? От дума на дума, си дойдохме на думата. Той проговори за задкулисието, което сам създаде. Какви ли разкрития ще направи още?

Миналата седмица започна поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно срещу какво. А днес призна, че разговарял със Сергей Станишев да ме махне.

Представяте ли си: Лидерът на управляващата партия казва на лидера на опозицията да отстрани неудобните му хора. Видя се, че съм била права за подводниците му в БСП и целта на вътрешната опозиция.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments