Проф. Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

0
38
Министерски съвет
Снимка: Министерски съвет

Вървим към едно правителство, което се радва на пълна подкрепа. Отиваме към ситуация, сходна на тази в Англия, където липсва опозиция, правителството е общо и никой дори не допуска да тръгне срещу него. Това заяви пред „БНТ“ математикът и шеф на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

„Нуждаем се от единство“, смята проф. Константинов. По негови думи в света назрява война и ние трябва да мислим как да спасим себе си. Давайки пример, бихме могли да бъдем добри партньори и за останалите страни в момент, в който пандемията от COVID-19 е сериозна глобална заплаха, доларът е пред рухване, а положението в Русия е доста предизвикателно.

По отношение на обсъждания вариант за провеждане на още едни избори, математикът е категоричен, че това би било безумие и „крайно безотговорно“, защото през лятото никой няма да вземе участие в парламентарния вот.

По думите на експерта изборите в чужбина са донесли общо 4 мандата – 3 за партията „Има такъв народ“, чийто лидер е Слави Трифонов, и 1 за „Демократична България“, начело с Христо Иванов.

Относно случката във Велико Търново, според специалиса тя е била поредният пример защо в Европа не се прилага машинно гласуване. То беше отменено в старата столица от ЦИК още сутринта на 4 април, когато се оказа, че поради софтуерен проблем, преференциите биват размествани и това влияе на изборния резултат. 

Интересът за гласуване с машини е бил около 27% в секциите, където са били предоставени такива. Подобно нещо наблюдавахме и преди 2 години, когато същият процент хора бяха упражнили своето право на глас по този начин при европейските избори, обясни математикът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments