Продължават снеговалежите в цялата страна

0
51
Студено време
Снимка: Pixabay

Днес валежите от дъжд и сняг продължават в повечето райони от България. По поречието на Дунав ще пада смесено – от дъжд и сняг, а в Източна България – само дъжд. По високите части в западната половината от страната, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи, предадоха от „Труд“.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще бъде умерен. Той ще донесе още по-студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните ще са между 1° и 6°. В Югоизточна България температурите ще бъдат сравнително високи, а дневните ще бъдат на места докъм 8 градуса. Там може да се очаква и слаба гръмотевична дейност.

Нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват и спират. Атмосферното налягане ще продължи да намалява. През деня ще започне да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за март. Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха се очаква да бъдат между 7 и 8 градуса. Температурата на морската вода също ще бъде около 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, по високите части от югозапад. Следобед вятърът ще духа от север-североизток и ще се усилва. С него ще навлезе още по-студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина от 1200 метра ще бъде около -1 градус, а на 2 хиляди метра ще бъде около -3 градуса.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments