БХРА: Затварянето на ресторантите в хотелите е нарушение на Закона за туризма

0
101
Ресторант
Ресторант

Работата на хотели без ресторантите в тях е нарушение на Закона за туризма. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е изразила категоричното си несъгласие с обявените мерки. Те допълват, че ако Националният щаб счита, че трябва да се преустанови дейността им, то тогава трябва да им платят загубите.

Според тях не може хотелите да се превръщат в луксозни общежития и да принуждавате гостите си да се хранят в стаите, което е в пъти по-нехигиенично и опасно. Това е днешната позиция от БХРА по отношение на обявените противоепидемични мерки.

Според асоциацията за пореден път се измиват ръцете чрез мерки, с които се нарушава закона. Те уточниха, че отново се затварят ресторантите и не се компенсира по никакъв начин бизнеса. След като се преустановява дейността на ресторантите в местата за настаняване, то тогава незабавно трябва да се направи това и с хотелите и да се изплати компенсации на бизнеса в пълен размер.

От БХРА са категорични, че при затворени ресторанти в хотелите е ясно, че туристите няма да дойдат. От асоциацията изискват от държавата незабавните и пълни финансови компенсации на хотелите, на всички заведения за обществено хранене и на всички други затворени бизнеси. Те коментираха пред „Труд“:

„Очакваме правителството веднага да обяви и изплати обезщетения за бизнеса и заетите в хотелите. Да се платят компенсации за настоящото затваряне и досега обещаните и забавени плащания във всички заведения за обществено хранене и развлечение и техния персонал, в противен случай сваляме доверието от хората взели това решение и ще защитим правата си с всички законови средства„.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments