Българската актриса Мария Бакалова получи номинация и от БАФТА

0
255
Мария Бакалова
Снимка: Мария Бакалова, Фейсбук

24-годишната българска актриса Мария Бакалова ще бъде една от претендентките за отличие и от Британска академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) за превъплъщението си в „Борат 2“, малко след като беше номинирана за „Златен глобус“

За разлика от Глобусите, където родната надежда ще се конкурира с други актриси, влезли в главна роля, тук Бакалова ще премери сили със свои колежки, изиграли поддържащи образи. Кандидатки за статуетката са Оливия Колман („Бащата“), Глен Клоуз („Hillbilly Elegy“), Хелена Зенгел („News of the World“) и Юн Юх-джунг („Minari“).

В своя профил във Фейсбук българката разказа как е открила света на изкуството едва на 6-годишна възраст. Още тогава тя решава да се посвети изцяло на актьорското майсторство, макар това да й струва голяма част от детството. 

"Борат 2"
Снимка: Мария Бакалова

„Когато бях на 12 години, рисувах знака на Холивуд на бюрото си в училище и фантазирах, че един ден ще бъда там. След това, когато влязох в Националната академия, реших, че трябва да „порасна“ и да осъзная, че никой от моята страна не е участвал в холивудска продукция“, пише още Мария. 

Затова младата Бакалова решава да се съсредоточи върху развитието си на родна земя, „от която щях да бъда също напълно доволна“. Един ден Юлиан Костов, който е от първите българи, започнали кариера в чужбина и активен защитник на българския талант, й споделя за нов филм на Нанси Бишоп, в който се търси актриса за главна роля. Мария решава да повярва в себе си и прави крачка, отивайки в Лондон, „за да се явя на кастинг с моя развален английски“. Така започва приказката на нашето момиче, водеща я към нови и нови висоти.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments