Каква съдба очаква моста край Хаджидимово – поредният инспектиран от Борисов обект?

0
796
Укрепеният мост на река Блатска
Снимка: Пресцентър на МС

Мостът над река Блатска край Хаджидимово, който се срути при поройните дъждове заради придошлите води на река Места, беше възстановен и премиерът днес отиде на място, за да провери качествено ли е направен ремонтът.

„Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем и продължаваме нататък“, написа във Facebook Борисов, който лично е влезнал в ролята на контролно лице на обекта. Как обаче човек без нужната квалификация може да извърши вещ контрол над конструкция, остава под въпрос.

Припомняме, че само седмица, след като премиерът Бойко Борисов одобри изградената подпорна стена по пътя към Рилския манастир, свлачище спря движението и в двете посоки. 

Неуспешната инспекция край Рилския манастир
Неуспешната инспекция край Рилския манастир. Снимка: Бойко Борисов, Фейсбук

Защо Борисов не носи отговорност за направата на нещо, което не успява да издържи повече от седмица? Кога ще има преки последствия за некомпетентността му, която можеше да вземе човешки жертви? Как са били усвоени отпуснатите средства за изграждането на укрепителната стена?

Свлачището край Рилския манастир само седмица след изграждането на подпорната стена
Свлачището само седмица след изграждането на подпорната стена. Снимка: Краси Янев, Фейсбук

Тези и други въпроси отвориха след себе последните реконструиращи събития, които, надяваме се, ще имат повече значимост като строителни обекти, отколкото като неизменни части от поредната PR кампания на премиера.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments