Пътят за Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите

0
196
Път за Рилския манастир
Път за Рилския манастир. Снимка: МРРБ

Пътят за Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите. През това време през него, през светлата част на денонощието, ще могат да преминават само членове на персонала на Светата обител. Наблюдение пък ще бъде извършвано докато скатът не бъде укрепен напълно. Това стана ясно по време на посещение в района на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Както Искра.бг ви съобщи пътят беше затворен вчера заради падане на скална маса. Това се случи само няколко дни след посещението на премиера Бойко Борисов, който огледа укрепителната стена, която се поставя. Въпреки това падането на скална маса отново е факт. Въпросът е дали дейностите са били извършени качествено и дали средствата на българските данъкоплатци са били похарчени по предназначение.

Днес беше обяснено, че предстояло довършване на строително-монтажните работи, сред които и анкериране. Изградената стена обаче била поела голяма част от активизиралия се срутищен процес. Институциите твърдят, че тя е изпълнила предназначението си и е предотвратила тежко компрометиране на пътния участък, който иначе е щял да бъде затворен за минимум половин година.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments