Балабанов за новите COVID мерки: Категорично няма да се поставят КПП-та

0
135
КПП изход Созопол
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Няма да бъде нужно поставянето на КПП-та като допълнителна ограничителна мярка в ситуацията на епидемията с коронавирус. Предприетите до момента ограничения са достатъчно добре обмислени, категоричен е заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов пред „bTV“.

Приоритетни в момента са две неща. На първо място – да се запази доброто здравословно състояние на хората. На второ – да се предостави възможност на икономиката все пак да функционира, въпреки предизвикателствата, пред които е изправена. Според Балабанов е получен нелош баланс между двете и до две седмици резултатите ще са налице.

Помощта, която полицията оказва на здравната система, се изразява най-вече в установяване на строг контрол на лицата, поставени под карантина. Разнасянето на уведомленията на РЗИ също се извършва от органите на реда, както и ежедневните проверки относно спазването на ограничителните мерки от магазини и заведения.

„Продължава като практика и бусове на полицията да обикалят като линейки. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощ и непрекъснато си комуникират“, добави още заместник-министърът.

До този момент има съставени близо 3000 акта за нарушаване на установения ред в страната, предвид епидемиологичната обстановка. Причината е в недисциплинираността и липсата на лично чувство за отговорност у българите. В тази връзка много хора са дадени на съд.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments