Ангел Траков е новият председател на Българската федерация по мотоциклетизъм

0
2098
Ангел-Траков
Снимка: Фейсбук

Ангел Траков смени Богдан Николов на председателското място на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), научи Искра.бг. Това стана ясно след приключилото току-що Общо събрание на Централата. 

Припомняме, че до кандидатурата на г-н Траков се стигна, след като в края на септември предишният Управителен съвет на БФМ начело с г-н Николов подаде оставка. Припомняме също, че Богдан Николов пое Централата през 1994-та година. По време на управлението му България стана редовен домакин на стартове от Световния шампионат по мотокрос. Наред с това обаче Федерацията беше белязана и от редица скандали, включително и отнемане на лиценза заради големи задължения. Все пак последният беше възстановен през 2018 г., като бяха осигурени и 1.6 милиона лева за провеждане на стартове. 

Сега след 26 години успешно управление от страна на Богдан Николов, Българската федерация по мотоциклетизъм има нов шеф. В новия Управителен съвет на БФМ ще влязат Десислав Цеков (с ангажимент към дисциплината „Ендуро“), Михаил Иванов („Мотоциклетизъм на писта“), Джиан Марко Сантучи („Мотокрос“), Иво Цветанов (главен секретар). За Искра.бг г-н Траков коментира:

„Да се кандидатирам за председател на мотоциклетната федерация ме накара желанието да съхраним това, което Богдан Николов е изградил до този момент. Надявам се също да успеем да го надградим. Естествено, първоначално ще ми трябва малко време да се ориентирам в обстановката. Аз съм дългогодишен спортист. Имам много идеи, които биха популяризирали мотоциклетния спорт. Ще работим върху това да подобрим условията за развитие на състезателите, в т.ч. изграждането на нови трасета и обновяване, и подобряване на вече съществуващите. Ще работим също върху по-голямата прозрачност между тимовете и ръководството на Федерацията. Готов съм да изслушам представителите на всеки един тим, да обсъдим в УС всичко, което е градивно и да го приложим. Знаете, че предвид COVID-кризата, ситуацията е доста трудна.“

По време на своето управление г-н Траков и УС на БФМ ще обърнат значително внимание и на работата с децата. Той допълни:

„Тук положението е също е много сериозно. Както знаете, на много места липсват треньорски кадри, условия, на които да се тренира, но въпреки всичко детско-юношеската школа ще бъде един от нашите приоритети в бъдеще. Наред с това изключително много ще работим с медиите, защото именно на вас разчитаме за по-голямото популяризиране и на успехите на родните състезатели, и на мотоциклетния спорт като цяло.“

Ангел-Траков
Снимка: Искра.бг

Ангел Траков е роден на 29 март 1971 година в Пловдив. Самият той е състезател по мотоциклетизъм на писта. Извън спорта Траков е в транспортния бранш от 23 години. Започва своята кариера през 1995 г. със създаване на еднолично търговско дружество „АИТ- Ангел Траков”, като дружеството стартира транспортната си дейност  през 1996 г. с един автомобил. През 2007 г. фирмата се преобразува в „АИТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ТРАНСПОРТ” ЕООД. Към настоящия момент дружеството оперира  с над 300 тежкотоварни композиции, отговарящи на всички европейски стандарти. Всички автомобили са  със сертификати и спецификации ЕВРО 5 и ЕВРО 6.

През 2004 г. е сред  учредителите на  Съюза на международните превозвачи. През 2014 г. е избран за негов председател, а на 11.04.2019 г. е преизбран за втори мандат от членовете на управителния съвет за срок от пет години. Член е на УС на КРИБ.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments