Срещу кмета на Стрелча има повдигнато обвинение за злоупотреба с власт

0
155
кмет на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Община Стрелча

Срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов има повдигнато обвинение за злоупотреба с власт. Това стана ясно днес при първия му разпит в полицията след проведената срещу него мащабна акция на 12 март, пише „Дарик“.

Спецоперацията се проведе след като срещу Чачов беше подаден сигнал, че е принудил 17 общински служители да подадат подписани молби за напускане без дата още при встъпването си в длъжност през 2016 година.

Новото по случая е, че на кмета е била наложена и парична гаранция от 2 000 лева.

Припомняме, че на 12 март Икономическа полиция и прокуратура влязоха в община Стрелча. Те претърсиха сградата, откъдето бяха иззети документи и компютри за експертизи.

Повод за акцията е била жалба от главния инженер Иван Божков. След като е бил освободен от поста, той сигнализирал в полицията за оказан над служители натиск. Чачов отрече обвиненията на пресконференция, като изрази изненадата си от мащабите на операцията в сравнение с нередностите, в които го обвиняват.

Кметът заяви, че само е приканил онези от общинарите, които считат, че не могат да се справят с работата си, да напуснат.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments