91-годишен българин завоюва златни медали по плуване

0
178
Тенев. Снимка: Фейсбук, Българска мастърс федерация
Тенев. Снимка: Фейсбук, Българска мастърс федерация

91-годишният българин Тенчо Тенев впечатли жури и състезатели от целия свят, защото бе най-възрастният участник на Световното по плуване за ветерани в Корея. Оттам си тръгна като световен шампион в две дисциплини. Нашенецът завоюва медалите на 50 метра свободен стил и 5 метра кула скокове във вода, предаде „бТВ“.

Миналата година постига огромен успех и на Европейското първенство в Словения. Там печели отличия на 50 метра свободен стил и на 50 метра бруст.

Бил е на 8 години, когато си обещал да забравя за страховете и да изследва дълбините на живота. Казал си също, че ще надскача границите на собствените си възможности. Но си поставя и друго условие – да прави всичко това с усмивка на лицето. И успехите не закъсняват – побеждава, дори когато на околните им се струва невъзможно.

Към момента бургазлията тренира за следващите златни медали. След две години ще има състезание в Япония и смята да го спечели.

Живее в София, а домът му напомня на спортна зала. Уредите му са приготвени на ръка. Няма ден при него, който да минава без тренировка. Децата му също постигат успехи в този спорт.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от