82-годишна жена е пребита и обрана в дома си в шуменско село

0
275
Пенсионерка
Пенсионерка. Снимка: Pixabay

Възрастна жена е била пребита и обрана в дома си в Шуменско съобщиха от полицията.

Около 00:15 часа в петък е бил получен сигнал за нападение и обир от имот в село Тодор Икономово. 82-годишна местна жителка е съобщила в полицията, че е била пребита и обрана от непознат мъж. Към адреса веднага били насочени полицейски екип и Спешна помощ. Пред полицаите жената обяснила, че чула шум и станала да провери какво се случва в имота й. Тя забелязала мъж с маска вътре в къщата. Нападателят ѝ нанесъл бой и ѝ отнел сумата от 200 лева, два златни пръстена и златни обеци. Той напуснал имота и поел в неизвестна посока.

Пенсионерката била откарана в шуменската болница, където след преглед са установени фрактури на дясно рамо и на ляво ребро. Незабавно били предприети издирвателни действия за установяване на извършителя.

В имота на 82-годишната жена е извършен оглед. Полицаите иззели веществени доказателства, като действията на разследващи от РУ-Каолиново са проведени под надзор на Окръжна прокуратура-Шумен.

След два часа криминалистите установили, че извършителят е 44-годишен мъж. Той е бил задържан. Полицаите му направили личен обиск и открили в него банкнота с номинал от 50 лева. Той отричал да е ходил в дома на жената.

Криминалисти открили, че по банкнотата има следи от кръв. След експертиза се установило, че кръвта е била на 82-годишната жена. След доклад на материалите и с постановление на прокурор 44-годишният мъж е бил задържан за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем за извършено престъпление.

Той е бил осъждан 16 пъти за кражби. Последната му присъда е била през 2016 година, когато за извършена кражба му е наложена ефективна присъда от 2 години лишаване от свобода. Извършителят има 11 криминалистически регистрации, последната е от март тази година в Провадия. При справка станало ясно, че през август 2021 година е бил обявен за издирване от РУ-Провадия като подсъдим по дело.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments