Къде са се укривали семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви?

0
219
Семейство Арабаджиеви в Барселона
Снимка: Кадър от "Нова телевизия"

Вилата в Кабрера де Мар, в близост до Барселона, в която са се укривали семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, е последната къща в града, пише „Нова телевизия“. Българската прокуратура твърди, че човекът, който стопанисва къщата, е Георги Семерджиев. Той също беше задържан в петък с Арабаджиеви. В събота обаче, той беше освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили исканията си за екстрадиция. За Семерджиев се говори, че е дясната ръка на Брендо и отдавна е в близки отношения със семейство Арабаджиеви.

Очаква се до две седмици Арабаджиеви да бъдат екстрадирани. От прокуратурата обявиха, че след пристигането им в България ще бъдат задържани за 72 часа и ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение. Журналистът Слави Ангелов обаче запита какво ще последва след задържането на Арабаджиеви.

„Самият факт е, че те се криха много старателно показва, че очевидно има някакви доказателства срещу тях, така че може да последват ефективни присъди“, добави той пред „Нова телевизия“.

Журналистът уточни, че досега не е имало арести на олигарси у нас.

„По шумните дела ние нямаме присъди. Сега трябва да се случи нещо, а ако не – трябва да вървим към някаква промяна. Всичко, което разказваше Сотир Цацаров когато стана главен прокурор – той каза много истини за неефективността на правосъдието, но в крайна сметка истината е, че по делата със значим обществен интерес не последва това възмездие, което обществото очаква. Затова сега е важно какво ще се случи и с Баневи, и с Арабаджиеви и със Стайкови. Но има и още много олигарси, много хора, които знаем с години. От известно време се говори, че и тях ги няма“, обясни Ангелов.

„Ако тези арести и дела сега не успеят, означава, че съдебната система не функционира“, категоричен беше той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments