7000 лева глоба за мандра заради липси от държавния резерв в Елена

0
233
Кашкавал
Снимка: Wikimedia Commons

Установена е била липсата на около 38 тона кашкавал от държавния резерв в мандрата в град Елена. На дружеството е била наложена глоба от 7 000 лева, потвърдиха от Великотърновския административен съд пред „БНР“.

По договор млекопреработвателното предприятие в града е съхранител на държавните резерви и военновременните запаси. При извършените 2 проверки на Държавния резерв в края на 2019 година и в началото на 2020 година, в хладилните складове на мандрата е трябвало да има наличност от 64 тона кашкавал „Витоша“. Първата проверка установила липсата на 24 тона, дадено е било предписание количествата да бъдат възстановени. При втората липсите на млечния продукт са се увеличили до 37 834 килограма.

На дружеството е била наложена глоба от 7000 лева, която мандрата обжалва в Районния съд в Елена. Той обаче я потвърди, а след това и Административният съд във Велико Търново също. Втората инстанция потвърди санкцията в началото на седмицата и решението е окончателно. В рамките на 1 година това е втората санкция за липсата на военновременни запаси в Еленската мандра. През изминалата година дружеството е било глобено за същото нарушение с 5000 лева.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments