7 играчи от беларуския хокеен отбор бяха наказани заради уговорен мач

0
121
Хокей на лед
Снимка: Pixabay

Правата на седем играчи от отбора на Динамо-Молодечно са били временно спрени от Международната федерация по хокей на лед. Причината – участие в уговорена среща от първенството на Беларус. Наказаните са 5-мата беларуски хокеисти – Александър Сирей, Сергей Шелег, Никита Устиненко, Вячеслав Лисичкин, Павел Боярчук, както и 2-ма от Русия – Алексей Иванов и Станислав Кучкин, пише „Sportal.bg“.


На 12 ноември 2019 г. Динамо-Молодечно изгуби като домакин от Могильов в беларуското първенство. След първите 2 периода домакините изпреварваха с 5:2, но в последните минути допуснаха 4 безотвени шайби. След срещата вътрешното министерство стартира разследване, което констатира, че много хокеисти на Динамо-Молодечно са повлияли върху резултата, осигурявайки поражението на отбора си в замяна на получаване на възнаграждение.

След констатацията Дисциплинарната комисия на Беларуската хокейна асоциация прехвърли случая на Международната централа. Предстои делото да бъде прегледано от Дисциплинарната комисия на Световната федерация.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments