63-ма творци получиха държавни парични награди

0
51
Пари.
Снимка: Пиксабей

На 63-ма творци им бяха дадени държавни парични награди за особени заслуги към България, съобщиха от Министерството на културата.

От ведомството разясняват, че чак сега се е реализирало обещанието, което не е било неизпълнено от кабинета „Борисов 3“. Постановлението във връзка с решение на Народното събрание от 25 февруари, което беше разпространено масово в публичното пространство преди изборите, е било прието от Борисов едва през май. От културното министерство отбелязват, че средствата за него така и не са били отпуснати до края на мандата. От ведомството са категорични:

Дългоочакваните и жизненоважни за някои от известните творци средства бяха осигурени от служебното правителство веднага след встъпването му. Изисканите от Министерството на културата забавени суми бяха отпуснати от Министерство на финансите. В петък, 28 май, те вече са преведени на творците„.

На 10 май бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2021 година. Техният размер е 280 500 лева за изплащането на държавни парични награди за срок от 3 години на 40 творци, които са в размер на 500 лева. 23-ма творци ще получават по 350 лева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments