6-годишно момиченце се нуждае от помощ, за да има пълноценен живот

0
77
Рори
Рори. Снимка: Искра.бг

6-годишната Рори е едно от най-слънчевите момиченца, за което всяка майка може да мечтае. Зад крехкото дете с огромна къдрава коса и светещи очи се крие истински герой, който се бори за живота си от първата глътка въздух.

Момиченцето се появява на този свят на Рождество Христово след направено секцио по спешност. Лекарите са казали на майката, че шансовете за оцеляването на рожбата й са едва 50%, защото при раждането й, тя е била 4 минути без кислород.

„Молитвите ми бяха чути и момиченцето ми успя да се пребори! Евентуално й поставиха диагноза „атактична детска церебрална парализа“. При изписването ми казаха да очаквам забавено двигателно развитие и много отпуснати мускули, но за радост – изцяло запазен интелект. 3 години и половина след това получи първи и много тежък пристъп и бе установена „епилепсия“. Лекарите в България предлагаха лечение, придружено с кошмарни странични ефекти – липса на апетит и енергия, постоянно гадене, треперене на ръчичките, нарушен баланс и по-често падане, и чести епилептични пристъпи“, споделя майка й и добавя:

„Всички специалисти твърдяха, че методът им е правилен, но майчиното ми сърце вярваше, че нещо не е наред. Благодарение на Бог успяхме да намерим двама от най-добрите лекари в Турция в областта на неврологията и ортопедията през юни 2022. Те коренно промениха лечението на Рори и оттогава тя не е получила нито един пристъп, има страхотен апетит и много енергия.“

Вследствие на новото лечение се е забелязвало голямо подобрение в баланса и издръжливостта на Рори, както и в правилното позициониране на тялото й. Годишно лечението й струва 82 112 лева, като в сумата влизат посещения при невролог, лекарства, консултации с ортопед, физиотерапия, ортези, ежемесечен престой в Истанбул.

Майката сама отглежда детето си, а бащата не помага по никакъв начин. Това е сред причините посочената сума за лечение да е напосилна за нея.

„Изправена съм пред едно от най-големите предизвикателства като майка – да знам, че има как да бъде помогнато на детето ми, но да нямам възможността да го сторя. Затова, мили хора, се обръщам към Вас с надежда! Моля ви, подайте ни ръка, подайте ръка на Рори! Само с Ваша помощ тя ще има шанс да води нормален начин на живот и да се справя ежедневно с предизвикателствата, пред които е изправена от самото си раждане“, призовава жената.

Всеки, който иска и има възможност да помогне, може да го направи на следната банкова сметка:

BG36UBBS80021466106110
Във валута EUR
ВІС КОД: UBBSBGSF
Титуляр: Галиана Тихомирова Петрова
Основание: Дарение

Можете да я подкрепите и ТУК.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments