58-годишният протестиращ в гладна и жадна стачка е напуснал доброволно Спешното отделение

1
243
Владимир Генов в гладна и жадна стачка
Снимка: Бойко Пеевски, Facebook

Откараният в спешното по-рано днес протестиращ в гладна и жадна стачка е напуснал болницата по собствено желание, съобщиха от „Dnes.bg“. 58-годишният Владимир Генов вече шест денонощия не бе приемал храна или течности.

Днес състоянието му се бе влошило и останалите протестиращи в палатките пред Министерски съвет са го убедили да пие вода и да се извика Спешна помощ. Той бе приет по спешност в УМБАЛ „Св. Анна“. Оттам е и посочената информация за здравното му състояние.

Медици от лечебното заведение са го прегледали и са установили, че е в добро състояние. Не са се установили здравни проблеми или показатели, които да наложат болнично лечение. Мъжът е отказал да му се правят допълнителни изследвания и, по собствено желание, е напуснал болницата. От „Св. Анна“ добавиха, че Генов не бил здравно осигуряван вече повече от 5 години.

Вчера в социалната медия Facebook се разпространяваше историята на Генов като Бойко Пеевски бе споделил следното за него:

Това е Влади…
Той не е слагал нищо в устата си, дори вода, от 10 часа сутринта на 31 юли…
Влади знае, че за голямо добро трябва голяма жертва и е готов да жертва живота си за промяната…
Няколко пъти Влади е бягал от страната и се е връщал с надеждата да инвестира спечелените пари тук…
Сега той пак е в чужбина, но се е върнал да протестира и да се бори за детето си…
Всички институции са уведомени за действията му, но на никой не му пука за човешкия живот и Влади всеки момент ще пострада сериозно, ако изхода не е фатален, той ще си нанесе сериозни вреди за здравето в бъдеще…
Влади е готин и смел човек готов да отстоява правата си, свободата ни и бъдещето с риск да не види нито едно от тях…
Влади е обречен, защото управниците са бездушни, а ние нерешителни…
Аз ще продължа делото на Влади, а след мен ще е Андрей Едрев!

Публикацията предизвика смесени чувства като повечето хора в коментарите изказваха възмущението си, че няма кой от управниците да „оцени саможертвата на Влади“.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Данева
Данева
2 години по-рано

На богоизбраните за никой не им пука,важното е да „усвоят“каквото може от еврофондовете,да не са други ..Жалко ще е за човека,ако нещо лошо му се случи…