5500 лева заплата за директорката на НАП

0
208
Димитрова. Снимка: Скрийншот от видео на бТВ
Димитрова. Снимка: Скрийншот от видео на бТВ

Месечната заплата на директорката на Национална агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова става 5500 лева. Решението е на правителството, предаде „NOVA“.

Увеличението влиза в сила със задна дата – 1 януари 2020-та. Свързано е с повишаването на разходите за служители в бюджетните организации за тази календарна година.

Отчетен е приносът на изпълнителния директор на предходната администрация. Свързан е с изпълнението на основните оперативни и стратегически цели на НАП за 2019-та.

Сред тях се посочват доброволното изпълнение на задълженията и събираемостта на приходите.

От Искра.бг припомняме, че името на Димитрова бе свързано със скандала, свързан с изтичането на данни след хакерска атака.

Условията за източването на базите данни са били по вина на самата агенция, тъй като тя е полагала повече усилия за електронното обслужване на гражданите и е пренебрегнала защитата на личните им данни.

Това е основната констатация на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) след направената проверка. Някои от информационните системи в приходната агенция са още от 2008 г.

Точно тогава Димитрова бе в отпуск, който не прекъсна. По-късно коментира, че това се е случило по лични причини, които били изключително важни. По нейни твърдения работила дистанционно и била до екипа си. Точно тогава много хора поискаха оставката ѝ.

На въпросите свързани с липсата ѝ тогава министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че едва ли си изкарва добре. Определи я като много добър професионалист, на който има доверие във всяка област, освен в информационната сигурност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments