54-годишен криминално проявен е каналджията, заловен след гонка край Черноморец (ОБНОВЕНА)

0
299

54-годишен с множество криминални прояви е заловеният след гонка с полицията каналджия край Черноморец. Това съобщи Стамен Попов от полицията. Той обясни пред журналисти, че е постъпил сигнал на спешния телефон 112 за кола, която превозва мигранти в посока село Маринка

„Служителите подават сигнал на колата да спре. Той пренебрегва сигнала. Ускорява и продължава. Служителите тръгват да преследват автомобила. Подават информация.
Видинският автомобил е тръгнал в посока Созопол. В местността база Атия служителите са преустановили движението на колата. В момента, когато служителят на „Гранична полиция“ е слизал и е тръгнал към видинския автомобил, същият е тръгнал назад и едва не го е прегазил, вследствие на което служителят на „Гранична полиция“ е отскочил встрани и е произвел изстрел със стоп-патрон. Но въпреки всичко Мерцедесът продължава с посока Черноморец. Включват се още автомобили на „Гранична полиция“. Вследствие на това колата е спряна. Лицето е задържано“, разказа Попов. 

Водачът е софийски гражданин. Мигрантите също са задържани в помещението в ГПУ в Бургас.

Констатирано е, че каналджията е неправоспособен водач, с отнета книжка, поради което  регистрационни номера на л.а. „Мерцедес“ са свалени. Софиянецът е тестван за употреба на алкохол от служители от „Пътна полиция“, като дрегерът е дал отрицателна проба. Мъжът отказал тестване за употреба на наркотични вещества и е задържан за срок от 24 часа.

Установено е, че две седмици по-рано, отново на бургаска територия, 54-годишният криминално проявен е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества или техните аналози. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха по-късно от ОДМВР-Бургас. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments