50 доброволци излизат на първа линия в битката с COVID-19

0
20
COVID-19
Снимка: Pixabay

Само за три дни 50 души изявиха желание да се включат като доброволци на първа линия в битката срещу COVID-19 през онлайн системата за регистрация. Инициативата е на „Информационно обслужване“ АД и Министерство на здравеопазването и има за цел да подкрепи медиците в усилията им за справяне с пандемията.

„Призоваваме всички граждани, които имат желание и възможност да се включат като доброволци в помощ на лечебните заведения, които изпитват остра нужда от помощ в борбата с COVID-19“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов.

Желаещите да се включат като доброволци на първа линия трябва да са навършили 18 години. Те могат да заявят своето желание през разработената онлайн форма за регистрация на сайта на Националната здравно-информационна система или през на единния информационен портал. Доброволците трябва да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на лична карта, електронна поща и телефон за обратна връзка.

Системата дава възможност на желаещите да се включат да опишат своя опит и умения в сферата на здравните услуги, ако имат такива. Те могат да посочат регион и  конкретно лечебно заведение, в което искат да помагат на лекарите от първа линия в борбата срещу COVID-19. Ако няма предварително посочена болница, регионалните здравни инспекции ще насочат кандидатурите към лечебно заведение в региона, за което има най-голяма необходимост.

Лечебните заведения, които се нуждаят от персонал, ще се свързват с кандидатите на посочените в регистрационната форма телефон или електронна поща. Всички заявления се обработват по електронен път и не е необходимо доброволците да посещават на място болниците, за които са се регистрирали.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments