50 български медици вече са готови да оказват спешна помощ по въздуха

0
30
Удостоверенията бяха връчени на официална церемония днес. Снимка: Министерство на здравеопазването

Първите петдесет лекари и медицински сестри у нас завършиха успешно курса за оказване на помощ по въздуха, който се провежда за първи път в България.

Днес те получиха своите удостоверения по време на официална церемония, на която присъства министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

„Днес е един от онези дни, в които се чувствам горд и удовлетворен от добре свършената работа по пътя на най-важната мисия – здравето на българските граждани. Имаме повод да се поздравим с успех в това толкова комплицирано, толкова коментирано и същевременно недостатъчно оценявано от обществото направление на здравеопазването – спешната медицинска помощ.“

Д-р Меджидиев припомни, че процедурата по пристигането на първите два хеликоптера се очаква да приключи към 15 юни. Пилотите за тях ще бъдат чужденци, които са изключително квалифицирани кадри . Той поясни още, че базите са готови и че ще има и готови площадки, като целта е да се спази „златният час“ при спешен случай.

Здравният министър отправи поздрав към курсистите за смелостта, с която са се впуснали в една от най-трудните, но и най-хуманните професии, каквато е медицината.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments