5 неща, които бъдещите поколения няма да познават

0
17
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Живеем в динамично време. Всеки ден пазарът ни залива с нови модели устройства. Това ще доведе до забравата на много неща, които днес ни се струват необходими, посочи „Дарик“.

Подписът

Доста често се подписваме на хартиен носител – в бележника на детето, при договор или когато посещаваме лечебно заведение.

Все повече компании обаче се отказаха от използването на хартия и са снабдени с дигитални устройства. Много фирми вече използват и електронни подписи. Така съвсем скоро ще изчезне нуждата да слагаме знака си за самоличност ръчно.

Паролите

Използваме пароли постоянно. Чрез тях защитаваме мобилните си телефони, лаптопите, сейфовете си. Скоро обаче няма да се налага да помним сложните съчетания.

Пръстовият отпечатък и лицевото разпознаване стават все по-популярни. Очаква се в близко бъдеще да заменят изцяло секретните кодове.

Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Дистанционното на телевизора

Някога имахме телевизори, но те не работеха с дистанционни. Съвсем скоро може отново да нямаме нужда от тях. Подобна работа могат да свършат телефоните ни. Оттам много хора и днес управляват уредите си.

Портмонетата

Пълни са с какво ли не – снимки, пари, касови бележки. Днес обаче имаме фотоси в устройствата си, извършваме електронни плащания, имаме дигитални карти за отстъпки.

Навярно хората, които обичат технологиите скоро няма да се нуждаят от портфейли.

Някои професии

Изкуственият интелект се развива все повече. Така роботите могат да заменят хората в работата им. Влакове, които се управляват сами или магазини, в които ни обслужват автоматизирани машини. Не е толкова нереално, нали?

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от