Ники е болен, но мечтае да работи!

0
631
Снимка: Фейсбук, Агнеса Трайкова
Снимка: Фейсбук, Агнеса Трайкова

Николай и Агнеса имат много силна връзка, обичат се като брат и сестра. И са почти такива – някога майката на жената осиновила Николай, защото останал сирак. Бил на 20 години, но отива да живее в дома им и става член на семейството им, предаде „БНР“.

Мъжът работи до 2013-та година, но му откриват редица заболявания. Сред тях е и болестта на Бехтерев, заради което се налага да бъде включен в програма за биологично лечение.

Инжекциите, които му бият, носят и много нежелани реакции. Сред тях са парализа на двойните крайници, диабет, тежка белодробна емболия с 5 белодробни инфаркта. Това води до слагането на филтър в крака му, заради постоянните тромби, които се образуват. Той е инвалид първа група с право на чужда помощ.

Често ходят до Турция, за да се лекуват. В страната ни не е възможно да получат помощ. За целта обаче са им нужни средства и ги набавят чрез базари, концерти и различни инициативи.

Лекарствата му възлизат на около 400-450 лева за един месец. Пенсията му – приблизително около 320 лева.

Ники обаче се бори с неволите, като намира помощ в изкуството. Създава фигури от автомобилни гуми. Творенията му радват малчуганите из парковете. Също е добър кулинар – носи се славата му на майстор на погачите. Така изкарва допълнителен бюджет, с които да се препитава.

Агнеса обяснява, че на 6 месеца ходят до съседната ни държава. Вследствие на емболиите белият му дроб работи на 55-60%. Там го вкарват в специални камери, поддържащи терапии. Последното им посещение е възлизало на 8 хиляди лева. Те били дарени от добър човек.

Ники обаче иска само едно – да бъде здрав, за да може да работи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments