Мая Манолова иска касиране на изборите в София

0
150
Мая Манолова
Мая Манолова. Снимка: Пресцентър

Инициативният комитет, издигнал Мая Манолова за кандидат за кмет на София, ще иска касиране на втория тур на местните избори, съобщиха от щаба.

Неговият председател Никола Вапцаров твърди, че е пожелал да влезе в зала „Арена Армеец“, където в момента тече преброяването на бюлетините, но не е бил допуснат. Според него има право да присъства на обработването на протоколите на СИК-овете в качеството му на председател на ИК и като „представляващ, който упълномощава всички останали представители.“

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова обаче е заявила на Вапцаров, че той е представляващ, а не представител и трябвало да упълномощи сам себе си, твърдят от щаба на Мая Манолова.

„Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзит половете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес.“, обяви Вапцаров.

Според данните на Централната избирателна комисия до момента Йорданка Фандъкова от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) печели балотажа в София с 49,98%.

Междувременно финансовият министър Владислав Горанов обяви пред „бТВ“, че Мая Манолова била много амбициозна и искала да превземе държавата от столицата.

„София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, който излъчва на всички възможни честоти – от крайно ляво до крайно дясно с една единствена цел – да промени София. А София се променя доста успешно през последните години.“, категоричен беше той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments