41-ви ден на протести: Хората продължават да настояват за оставка

0
100
Протест
Снимка: Северин Сабахи, Facebook

41-ви ден на антиправителствени протести. Недоволните граждани отново започнаха да се събират около 19:00 часа в Триъгълника на властта. Очаква се около 21:00 часа те да тръгнат на традиционното си шествие към „Орлов мост“. Там те ще изградят Паметник на свободата от камъни и тухли.

Исканията на протестиращите остават същите. Те настояват за оставката на кабинета и главния прокурор Иван Гешев. Искат още да бъде въведено дистанционно и машинно гласуване, както и да бъде свикано Велико Народно събрание за промени в Конституцията.

„Затова пак сме пред Министерски съвет! Заедно сме силни и само заедно ще успеем!“, пише в страницата на днешния протест в социалната мрежа Facebook.

Малко по-рано организаторите от „Отровното трио“ публикуваха видеообръщение, в което направиха коментар за напрежението снощи пред Румънското посолство:

„Управляващите за пореден ден се опитват да сблъскат протестиращите с непротестиращите граждани. Хората, които подкрепят протеста, са в пъти повече от тези, които са на площада. Желанието на властта да се скрие зад кръвопролитие, вместо да упражнява и контролира реда в страната, е срамно. Това, което снощи стана на кръстовището на булевард „Ситняково“, е умишлен пропуск на властта да спре движението и да има хора, които форсират колите си върху телата на протестиращите. Безсрамието на Борисов да крие страха си зад чужд конфликт още веднъж показва, че този човек няма място начело на страната. По никакъв начин ние няма да толерираме насилието. Това не е в нашата съвест. Насилието е практика на мутрите. 11 години живеем под тяхната тояга. Управляват с тояга и със страх. Ние ще се преборим с това тяхно желание. Считаме, че тяхното оставане на власт е форма на насилие. А тяхното подстрекателство към насилие е върхова фаза на това, което се случва в държавата.“

Същевременно днес за 21:00 часа е организиран протест в защита на жените и децата от агресия отново пред Румънското посолство. Организаторите са подали уведомление за проявата до Столична община и на мястото трябва да има полиция, която да охранява демонстрацията.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments