41-годишен мъж е извършил убийство в София в условията на опасен рецидив

0
167
Полиция
Полиция. Снимка: МВР

41-годишен мъж е извършил жестоко убийство в София. Вчера Софийската градска прокуратура му е повдигнала обвинения. Убийството е било извършено в условията на опасен рецидив. 41-годишният Я.Б. е в ареста за срок до 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.  

Досъдебното производство е било образувано на 21 февруари от СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението е за това, че на същата дата в столицата, на бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, Я.Б. умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно – мозъчна травма.

41-годишният мъж е извършил деянието, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба) на 2 години лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че Я.Б. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха още от прокуратурата. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments