4 години затвор за шофьор без книжка убил брат си

0
209
Justice
Photo: Pixabay

Силистренският окръжен съд призна за виновен 28-годишния Алтанай И. от с.Зафирово, информират от институцията. Той бе обвинен, че в качеството си на неправоспособен водач е предизвикал ПТП, вследствие на което брат му Алкин И. е загинал.

Алтанай е шофирал в мъгла и мокра настилка, когато правейки ляв завой преди село Коларово, изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в предпазната мантинела, а след това се е преобърнал в канавка.

Той и другият спътник Росен К., са се разминали с наранявания, докато Алкин е изпаднал в кома, преди да почине в болницата. Алтанай е нарушил Закона за движение по пътищата, шофирайки без да разполага с нужната правоспособност.

Подсъдимият и страните поискали делото да се разгледа по реда на съкратено съдебно следствие, а от съда са уважили искането им. Окръжната прокуратура в Силистра пледираше за налагане на присъда „лишаване от свобода“ в размер над минималния, която да се намали с до 1/3, съобразно разпоредбите.

Самият Алтанай се е признал за виновен, като е осъден на 6 години затвор, което намалено с 1/3 означава затвор за 4 години при първоначален общ режим на изтърпяване. Разноските по делото също трябва да бъдат заплатени от него.

Присъдата на Окръжен съд – Силистра може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments