3600 ученици посещават курсове по програмиране и роботика у нас

0
246
Роботика
Роботика. Снимка: Byala Robots Club, , Фейсбук

Над 3600 ученици са включени в 258 групи и посещават курсове по програмиране и роботика у нас. Най-много от тях са от градовете София, Пловдив, Варна и Бургас, но подобни клубове има във всички области в България.

Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който днес посети първото издание на Световния фестивал за Лего роботика в Пловдив.

Групите са към училищата и центровете за подкрепа на личностното развитие, като Министерството на образованието и науката /МОН/ финансира допълнително провеждането на заниманията, а те се организират според желанията и интересите на учениците.

Паралелно с това в страната ни има над 50 клуба по роботика, които се развиват като самостоятелни академии в училища и в университети. Освен в големите градове, съществуват и множество клубове в по-малките населени места като Разград, Кричим, Чирпан и други.

Според министър Цоков провеждането на фестивала в Пловдив показва, че с правилен подход обучението може да разпалва интереса и въображението на децата у нас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments