36-годишен, извършил умишлено убийство в Чирпан, остава за постоянно в ареста

0
671
Съдебна палата в Стара Загора
Съдебна палата в Стара Загора. Снимка: Искра.бг

36-годишен мъж, обвинен в извършването на умишлено убийство в Чирпан, остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Стара Загора, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Убийството е било извършено на 13 септември 2022 година. Умъртвен е бил 26-годишният Г.Ф. За извършител на тежкото криминално престъпление се сочи С.Н. на 36 години. 

Окръжен съд – Стара Загора счете, че от материалите по досъдебното производство са налице доказателства, които обосновават предположението, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Този извод произтича от обстоятелството, че от 13 септември 2022 година до 25 февруари 2023 година престъплението не е било разкрито, а С. Н. дефакто се е укривал. Съдът намери, че най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” съответства на високата обществена опасност на деянието и дееца.

Разследването е започнало след подаден сигнал за намерен в землището на гр.Чирпан труп на мъж, в напреднал стадий на разложение и без лични документи. При извършената аутопсия на трупа е констатирана причината за смъртта – множество прободни рани, нанесени с остър предмет. От назначената по делото ДНК експертиза е установена самоличността на убитото лице.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е обжалвано и предстои делото да се гледа от Пловдивския апелативен съд.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments