30-годишен се е опитал да изнасили възрастна жена в условията на опасен рецидив

0
154
Прокуратура
Прокуратура. Снимка: ПРБ

30-годишен мъж се е опитал да изнасили възрастна жена в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от Районната прокуратура в Добрич, които са го привлекли към наказателна отговорност. 

Мъжът е бил задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление и ще бъде определена мярка за неотклонение. 

Обвиняемият е познат на правоохранителните органи. Той е многократно осъждан за различни престъпления и е извършил посегателството в условията на опасен рецидив.

Около 23:00 часа на 4 февруари обвиняемият счупил прозорец на частен дом и влязъл в жилището. В къщата живеела сама възрастна жена. Мъжът я нападнал, успял да я хване, запушил устата й и опитал да я събори.

Пострадалата оказала съпротива и отблъснала нападателя си. Това го отказало и той бързо напуснал имота. Жената подала сигнал за случилото се и на място бил изпратен полицейски екип. По случая незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич.

В резултат от бързите действия по разследването е установена самоличността на нападателя. Той е задържан в дома си. Предявено му е обвинение за престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5, вр. ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, буква „а“, вр. чл. 18, ал. 1 НК. Предстои днес в съда да бъде внесено искане за задържане на обвиняемия под стража.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments