3 признака, че притежавате уникален талант и как да го използвате

0
215
Офис екип
Снимка: Pixabay

Има много неща, които могат да дадат предимство на предприемачите пред конкуренцията им. Уникални житейски преживявания. Силни лидерски възможности. Или дори да успеете да съберете високоефективен, управляван екип, пише “Business Insider”.

Но като толкова много други аспекти на живота, вие сте най-ценното предимство, което притежавате. Това е особено вярно, когато имате подплатени уникални умения – способности, които повечето хора нямат.

Предизвикателството, разбира се, е да разпознаете кои са тези таланти и да намерите начини да се възползвате от тях. Въпреки че това със сигурност не е лесна задача, ето три знака, които да търсите за стартиране на процеса.

  1. Летите през текущите задачи с лекота

Изглежда, че натоварването ви на дневна база е твърде лесно за вас? Когато сте в състояние бързо да преминете през поставените задачи, вероятно ще се чувствате и по-продуктивни. Не трябва да забравяте обаче, че лесната работа рядко води до дългосрочно удовлетворение.

Наскоро имах възможността да разговарям с Джордан Болч, продуцент в звукозаписно студио и съосновател на луксозна марка улично облекло Six Feathers и частна звукозаписна компания Auricle Studios. Болч си е направил име, като е използвал широк спектър от музикални жанрове, на базата на магистърската си степен по бизнес, за да създаде успешна кариера като издател, инвеститор и сериен предприемач.

Болч отбелязва как дори да бъдеш успешен художник никога не бива да си позволяваш да станеш самодоволен. Хората, които са талантливи, могат да намерят сегашния си набор от отговорности твърде лесен или опростен. Тези, които продължават да правят разлика, никога не се задоволяват със статуквото. Те търсят нови предизвикателства и нови умения, които могат да овладеят, за да създадат още по-голяма стойност на себе си.

Като един от начините да се възползвате от това, авторът Ейми Морин препоръчва да си поставяте 30-дневни предизвикателства, за да постигнете по-значими за вас цели. Помислете как да внедрите този шаблон, за да намерите нови начини да приложите талантите си и да предизвикате себе си.

  1. Хората постоянно идват при вас за съвет

Ключов знак, че сте необикновено надарен е, когато сте този, на когото хората разчитат за помощ. Може да получавате тези искания от колеги, съседи или дори членове на семейството. Понякога това може да е за нещо, свързано със сферата, в която се занимавате или със собствения ви бизнес. Друг път може да е свързано с хоби или друг талант, който естествено идва при вас.

Обърнете внимание на това, за което хората идват при вас, и помислете дали да използвате вашите умения в тази област за странични лаври. С правилното бизнес умение страничната ви дейност в крайна сметка може да прерасне в пълноценна марка.

Както Джеф Хаден отбелязва, проучванията показват шансовете ви за увеличаване на успеха, правопропорционално на усилието ви да се фокусирате върху основните си сили и природни таланти. Определянето на областите, в които хората редовно идват при вас за помощ, е лесен начин да идентифицирате къде имате естествени дадености, които могат да се използват по предприемачески начин.

Ако постоянно използвате вашите умения, за да помагате на другите, би било добре да обмислите как можете да превърнете това в жизнеспособна бизнес възможност.

  1. Често намирате по-добри начини да свършите нещата

Талантливите хора не се задоволяват със статуквото. Те търсят начини за иновации в своята ниша. Успехът до голяма степен произтича от търсенето на нови начини за решаване на проблеми и желанието да опитате неща, които не са правени досега.

Ако сте необичайно квалифицирани в определена област, има вероятност постоянно да мислите за начини, по които бихте могли да подобрите това, което правите. Независимо дали това включва рационализиране на задачите ви по време на работа или предлагане на ново програмно решение за решаване на текущата неефективност на вашата компания, искате да изпробвате нови неща, които имат значение.

Един от начините за постигане на това е чрез развиване на ума на начинаещия – или готовност да се освободите от стари ограничения, които водят до конвенционални отговори. Квалифицираните хора търсят иновации, които могат да ви дадат искрата, необходима за стартиране на собствен бизнес или лоста за промотиране на вашата кариера в настоящата ви компания.

Когато получите тези идеи, най-важното е да сте готови да се провалите. Дори и най-талантливите хора изпитват провали и неуспехи, но те използват тези преживявания, за да си осигурят още по-голям растеж. Умение, трудолюбие и малки стъпки са атрибутите, които в крайна сметка ще осигурят вашия успех.

Вярвам, че всички ние имаме определени области, в които сме по-квалифицирани от другите. Независимо дали тези способности изглеждат естествено или са резултат от упорита работа, не трябва да оставяте талантите си да се разхищават.

Независимо дали използвате вашите уникални умения за стартиране на бизнес или за издигане в йерархията на вашата компания, извличането на позитиви от вашите способности ще ви позволи да изградите бъдещето, което искате за себе си.

Превод: Диана Тодорова

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments