3 лица са обвинени за държане и отглеждане на коноп край столичния кв. „Надежда“

0
2116
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Архив, Facebook

Днес Софийската градска прокуратура /СГП/ привлече в качеството на обвиняеми по досъдебно производство три лица – 39-годишният Ж.К., 38-годишният И.Б. и 35-годишният Ц.С. за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 1 пр.4 от НК и чл. 354 в ал. от НК.

По време на разследването по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже незаконно са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на столичния кв. „Надежда“ е бил установен коноп с общо тегло от около 4 килограма зелена маса.

До днес тримата са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в 2 помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В едното помещение са били намерени 16 броя саксии с растения с височина около 1 метър, а във второто помещение – 10 броя саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи. Лицата са задържани на място.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни хапчета – амфетамин с общо тегло 5,26 грама и бяло прахообразно вещество – кокаин с общо тегло 2,97 грама.

Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпления. С постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение „гаранция в пари“ спрямо тримата обвиняеми. Очаква се назначаване на физико-химична експертиза и разпити на свидетели.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments