28 града отбелязват „Деня в памет на загиналите мотористи“

0
296
Мото-рокфест Бургас
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

В името на загубилите живота си на пътя мотоциклетисти за пета поредна година в цялата страна се отбелязва „Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите“.

Въпреки, че тазгодишният мото сезон бе доста кратък, мотоциклетистите отново са дали жертви, а немалко са пострадали – някои от тях много сериозно.

В памет на загиналите мотористи, в съпричастие с пострадалите – мирно, кротко и с респект в цялата страна техните мото-братя и сестри отново:

– ще фокусират по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху мотористите;

– ще дадат своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;

– ще покажат, че мотоциклетистите са дисциплинирани и културни участници в пътното движение.

От 11:00 часа в столицата, пред Националния исторически музей в кв. “Бояна”, започнаха да се събират мотористи и не-мотористи съпричастни с инициативата на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) и социалната мото кампания “Ние сме хора, не “донори””. В Бургас събирането е предвидено за 12:00 часа на „Пантеона“. Чествания има в още 26 града – Асеновград, Балчик, Ботевград, Варна, Видин, Враца, Добрич, Каварна, Козлодуй, Нова Загора, Нови пазар, Панагюрище, Пазарджик, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шабла, Шумен и Ямбол.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments