Млад полицай от Радомир обра игрална зала в Перник

0
476
Маскиран крадец
Илюстративна снимка, Pixabay

Младият полицай Васил Славчев Огнянов от РУ-Радомир е бил арестуван за извършването на въоръжен грабеж на пернишка игрална зала, намираща се на пл. „Кракра“ 21. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и на полицията. На него присъстваха директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ старши комисар Стефчо Банков, директорът на ОДВМР-Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура в Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор по делото Станислав Страшимиров.

Брифинг на полицията
Снимки: МВР

Униформеният служител е на около 28 години – по информация от брифинга, а според тази от пресцентъра на МВР – на 32 години. Сигнал за обира е бил получен около 03:40 часа на 7 февруари в дежурния център при ОДМВР-Перник. Съобщено било, че неизвестен с пистолет е заплашил служителката и е задигнал чантичка, в която имало около 3000 служебни пари. Той е влязъл в обекта, носейки маска на лицето. В залата е имало и други хора.

Веднага е започнало разследване по случая. След преглеждането на множество записи, се стигнало до извършителя.

Огнянов е единственият извършител на обира и е нямал съучастници. Той е избягал пеш.

Директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ старши комисар Стефчо Банков заяви, че това е един от най-тежките брифинги за него, защото се касае за негов колега, който е извършил тежко криминално престъпление. По думите му Огнянов е имал тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава.

Полицаят е бил от две години в системата на МВР и с нищо не е показвал, че може да извърши подобно деяние. Наскоро обаче е претърпял загуба – един от родителите му е починал и той е трябвало да поеме грижите за цялото семейство.

Сега Огнянов е арестуван за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска да му се наложи най-тежка мярка – постоянно задържане под стража. На него му е било повдигнато и обвинение за извършване на престъпление по член 198 от НК. Наказанието, предвидено в закона, е между 3 и 10 години затвор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments